Home  Landhuis de Maashof  Plattegrond  Omgeving  Route  Prijzen  Reserveren  Fotoboek  Contact  |  rozenwereld  theeschenkerij

Omgeving | Noord Limburg, Horst aan de Maas

Rozendorp Lottum

Landhuis de Maashof ligt in Lottum, temidden van rozenvelden, de Maas en twee natuurgebieden. De afstand naar het dorp is ongeveer 1 kilometer. Er zijn diverse rosaria in het dorp en in juli en augustus zie je de rozen op de velden in bloei. Lottum is bekend om zijn rozen- en -boomkwekerijen. Er worden jaarlijks miljoenen rozen gekweekt. In de maanden juli en augustus bieden de rozenvelden een unieke bloemenpracht.

www.rozendorp.nl

Rozenfestival

12, 13 en 14 augustus 2022.

Rozenfietsroute

Er is een speciale rozenfietsroute verkrijgbaar.  Deze route (ruim 35 kilometer) wordt door middel van groene bordjes aangeduid. Deze speciale fietsroute voert niet alleen langs rozenvelden, maar ook door het dorpje zelf, dat is voorzien van fraaie rozenbogen en rozenelementen. Van juli tot september bieden de Lottumse rozenvelden een unieke bloemenpracht en overweldigende geuren.

Toprozentuin

Sinds enkele jaren is er een toprozentuin. Dit is een rozentuin en rozenkenniscentrum waar u alles kunt vinden over "de roos". Hierin staan de toprozen die regelmatig gekeurd worden.

Wandelroute wandelgids Limburg - route 584. Lottum 12 km 

Deze waqndelroute start vanaf de camping. Tijdens deze vlakke afwisselende wandeling loopt u door velden en langs bosranden met veel natuurschoon. U passeert de buurtschappen Homberg, Zwaanenheike en Houthuizen waar een mooie kapel staat. De terugweg gaat langs een mooi stuk van de Maas en door het dal van de Siebersbeek. Neem zelf proviand mee, onderweg staan enkele zitbanken.
U kunt deze route combineren met wandeling 546 tot een dagwandeling van 24km.  Meer routes: www.wandelgidslimburg.com

Routebeschrijving route 584: Nederlands en Duits

De omgeving
 
De omgeving biedt vele mogelijkheden tot uitstapjes. Er zijn een aantal interessante musea en leuke plaatsjes net over de grens met Duitsland. U kunt heerlijk fietsen. Er zijn diverse fietsroutes. De kasteeltuinen van Arcen liggen op een steenworp afstand. U moet alleen wel even de Maas oversteken. Nationaal park Maasduinen, de Schuitwaters, kortom er is bos, rust en ruimte in het noord Limburgse landschap. 

Natuurreservaat Het Schuitwater 
Een prachtig natuurgebied met een rijke flora en fauna, bij uitstek een gebied om te voet te beleven. Via mooie wandelpaden en bruggetjes passeert u verschillende bos- en heidegebieden. Met een beetje geluk ziet u tijdens uw wandeltocht verschillende diersoorten zoals ree�n,uilen en spechten. Ook de bever en de das zijn in het gebied gesignaleerd.

Maasgaarden knooppunten routes
Een wandelnetwerk in Lottum en wijde omgeving. Rondom Lottum biedt dit netwerk 35 km wandelplezier. Met behulp van de knooppunten en de trajectinformatie stippelt u zelf een route uit.

Rozenpad
Een tweetal wandelroutes van 6,6km en 9,6km door Rozendorp Lottum en omgeving.

Lottum:..........................................www.lottum.startpagina.nl en www.tuincentrumlottum.nl
Arcen:..............................................................Kasteeltuinen en Thermaalbad
Horst-Melderslo:  Asperge- en Champignon museum...De Locht 

Horst: museum de Kantfabriek.............................................www. De Kantfabriek

Venlo....................................................................................Limburgs museum 
Noord Limburg.........................................................................Maasduinen