Home  De Maashof  Arrangementen  Activiteiten  Recepten  Fotoboek  Prijzen  Rose Art  Artgallery  Contact            |  theeschenkerij  camping

Recepten

Om u in rozensfeer te brengen hebben we een recept van een salade met rozenblaadjes en een rozenvinaigrette.

Ingrediënten: voor 4 personen
 
100 gram gemengde sla
160 gram peultjes
160 gram mager gerookt spek
1 grote appel

1 grote roze of rode roos
1 dl rozenvinaigrette
bosui of peterselie

Bereiden:
Was de sla in ruim koud water en laat hem uitlekken. Kook de peultjes beetgaar en spoel ze koud. Snijd het spek in reepjes en bak deze knapperig in een koekenpan; schep het spek op een laagje keukenpapier om het overtollige vet te laten absorberen. Schil de appel en snijd hem in luciferdunne reepjes (julienne). Was de rozenblaadjes en dep ze droog. Vermeng de peultjes, spek, appel en rozenblaadjes met een deel van de rozenvinaigrette. Schik op 4 borden een rand van sla en besprenkel deze met de vinaigrette. Verdeel de salade in het midden van de borden. Strooi er nog wat fijngeknipt rozenblad, fijngesneden bosui of fijngehakte peterselie over.

Voor een heerlijk aperitief:
Neem een champagneglas en doe er een heel klein beetje rozensiroop in. Vul dit aan met droge witte wijn of om het heel feestelijk te maken met champagne.
Geniet er van.

Rozen die bruikbaar zijn in de keuken of om op te eten:
Damascener rozen, Rugosa rozen, Gallica rozen, Portlandrozen, Centifolia rozen, Engelse rozen. Het zijn allemaal geurende rozen. Belangrijk is wel dat ze onbespoten zijn en geen kunstmest hebben gehad. Natuurlijke mest mag wel.